Trebalo nam je pol godine da prihvatimo činjenicu da netko želi roštilj napravljen od blokova konobetona.
Ali ako malo bolje razmislimo da li je uopće moguuće drugačije?
Jer budimo objektivni, Miha je gotovo izmislio konoplju u Hrvata, on o uzgoju konoplje zna više nego što ćemo svi mi skupa ikada znati – zajedno… i kakav bi drugi roštilj mogao pristajati uz njegovo polje konoplje?
I tu su počele komplikacije… jer blokovi od konobetona naravno mogu, znamo mi kako se to radi, ali idemo dalje…
I tako je roštilj dobio svoje čelične ploče, drvo opaljeno japanskom Shou sugi ban tehnikom… pa radna ploha od …
Zakomplicirajmo do boli. Na kraju su blokovi od konoplje bili najjednostavniji dio.
Za početak trebalo je čitavu konstrukciju, a roštilj narastao do duljine od 4 metra, smjestiti u ograničeni prostor među poljem, postojećom kućicom te potočićem. Mjerilo se. Kolci se zabadali, pa preko noći vadili.
O rokovima da ne govorimo, kraj godišnjih, neki odlaze, drugi se nisu vratili.
Nacrti su govorili da će to biti roštilj s velikim R, Roštilj.
Ah nije bilo dovoljno komplicirano? Obojimo sve sa prirodnim eko-bojama! Dobili smo boje od renomiranog proizvođača eko boja koji još nije radio s konopljom (da, osjetili smo se malo važni!).
I tu je Mihi konačno prekipjelo. Sve može ali boje ne! Želim prirodnu teksturu!
I tako bi…
Roštilj od blokova konobetona sagrađen je u Žlebecu Puščanskom na Dream Fields vlasnika Mihaela Zornjaka. U suradnji Green Dream Fields, Vutropedije i Zadružne konopljare, uz dobro raspoloženje i ponos izgrađenim.
*Stavovi izneseni u ovom tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije.